Piyasada bulunan farklı çember tipleri arasından size uygun olanı seçmekte zorluk çekiyor olabilirsiniz. Doğru çember tipini belirlemek için aşağıdaki soruların cevaplamanız gerekir.
Çelik Çember
En eski, en sağlam çember türü olan çelik çemberler en yüksek çekme direncine sahiptirler. Bu tür çemberler en ağır yükler için kullanılabildiği gibi keskin kenarlı ürünler için idealdir. Gönderiniz uzun mesafeye gidecekse çelik çember kullanmanızı öneririz. Varış noktasına kadar birden fazla yükleme boşaltma süreci yaşayacak yükleriniz için de kullanmanız önerilir.
Ultraviyole ışınların etkilerine karşı dirençlidir, uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmaktan etkilenmez. Ancak paslanmaz çelik değilse yağışlı havalara uzun süre maruz kalması paslanmalara sebep olabilir. Taşıma süresinde şekil değiştirme yatkınlığı olmayan ürünlerle uyumludur. 740 kilograma kadar ağır yükleri güvenle taşır. Uygulaması plastik çemberlere göre daha zordur.
Polyester Çember
Plastik çemberlerin içinde en sert ve sağlam olanıdır. Birçok firma çeliğe alternatif olarak polyester çemberi kullanmaktadır. Transfer sırasında yapı değiştirmeye veya hareket etme yatkın ürünlerde polyester çember kullanılmalıdır. Bu tür yüklerde paletin hatları değiştikçe çember ona uygun olarak şekil alır.
Böylece yükün koruması maksimuma çıkmış olur. Yüksek seviye güvenli gerektiren ağır yüklerde ve uzak mesafeye gidecek ürünlerinizde güvenle kullanabilirsiniz. Yağışlı havalara dayanıklıdır, pas ve kir bırakmaz. Kullanımı kolaydır.
Polipropilen Çember
Polyestere göre daha az dayanıklı bir plastik çember türüdür. Kullanımı çok kolaydır. Hafif ve çokyönlü kullanıma uygundur. Uzun süre kullanımda deforme olmaz ve aşınmaz. 250 kilograma kadar yüklerde kullanılabilir. Ultraviyole ışınlara karşı çelik çembere göre direnci düşüktür, uzun süre güneş ışınlarına maruz kaldığunda yapısal bozulmalar görülebilir. Daha hafif yükleri birim haline getirme ve paletlemede kullanılan daha ekonomik bir çember seçeneğidir. Kısa mesafe yüklerinde kullanıma uygundur.
Lifli Komposit Çember
950 kilograma kadar ağır yüklerde kullanma kapasitesi vardır. Kopmaya karşı direnci yüksektir, ağır yükleri çekmek için idealdir. Ağır ve hareketli yüklerin sabitlenmesinde kullanılır. Esnek malzemeden üretildiği için yüklerin üzerinde iz yapmaz, leke bırakmaz. Paslanmaz ve hafiftir. Ultraviyole ışınlara ve neme dayanıklıdır.