Balonlu naylonla ilişkiniz sadece ürün sarmaktan ve elinize aldığınız anda patlatmaktan kendinizi alıkoyamamaktan ibaret olabilir. Size dünyada balonlu naylonla yapılan öyle garip şeylerden bahsedeceğiz ki bir daha gördüğünüzde muhtemelen aklınıza önce bu gariplikler gelecek.
1- Kendine özel günü var.
Her ocak ayının son pazartesi günü Balonlu Naylon Takdir Günü diye çevirebileceğimiz Bubble Wrap Appreciation Day kutlanıyor. Nasıl bir kutlama yapılacağını tahmin edersiniz, sesini sevmeyenler için oldukça rahatsız edici olacağı kesin!
2- Duvar kağıdı olarak tasarlanmıştı.
Al Fielding ve Marc Chavannes isimli yaratıcıları tarafından 1957 yılında tasarlandığında asıl amaç duvar kağıdı olmasıydı. Ancak çok az insan kendini hava kabarcıklarıyla dolu bir odaya hapsetme fikrine sıcak bakınca bu fikir de rafa kalkmış oldu.
3- Seralarda yalıtım malzemesi olarak kullanıldı.
Duvar kağıdı fikri işe yaramayınca bu kez de seralarda ısı yalıtımı sağlaması için kullanılmaya çalışıldı ancak insanlar bu fikre de alışamayınca plan rafa kalktı.
4- Film setlerinde kullanılıyor.
Özellikle okullarda geçen Amerikan filmlerinde öğrencilerin sırt çantalarını dolu göstermek için balonlu naylon kullanılıyor.
5- Kesinlikle denemeyin!
Asla denemenizi önermemekle birlikte bu bilgiyi sizinle paylaşmadan edemedik. İddia edildiğine göre bir binanın altıncı katından atladığınızda üst üste konulmuş 39 kat balonlu naylon hayatta kalmanızı sağlayabilir.
6- Silah sesi sandılar.
2015 yılında New Mexico’da bir havaalanında güvenlik görevlilerine silah sesleri duyulduğu şeklinde bir bilgi geldi ve kısa sürede bunun patlatılan balonlu naylon olduğu anlaşıldı.
7- Dünya balonlu naylon patlatma rekoru
Yine 2015 yılında Colorado’da 2681 kişi aynı anda balonlu naylon patlatarak Guinnes Dünya Rekoru’nu kırdı.
8- Patlamayan balonlu naylonlar var.
Sevenleri için kötü haber! Bazı firmaların çıkardığı yeni balonlu naylon türleri artık o hepimizin bayıldığı patlama sesini çıkarmıyor.
9- Sağlığa faydalı
1992 yılında Kathleen Dillon adlı bir psikolog balonlu naylon patlatma seansından sonra deneklerin daha dingin ve daha az yorgun olduklarını kanıtlayan bir çalışma yayınladı.
10- Kalp şeklinde balonlu naylonlar olduğunu biliyor muydunuz?
Evet, standart şekilden başka baloncuklar da üretilebiliyor. İtalya’da bir firma harf ve kalp şeklinde hava kabarcıkları olan balonlu naylonlar üretiyor.
11- Balonlu naylonun altın hali
Nakliye sektöründe kullanılmaya başlanmasının 50. yılı şerefine 2010 yılında altından bir balonlu naylon üretildi.
12- Balonlu naylon giyen gelin
2010 yılında bir gelin düğününe balonlu naylondan el yapımı bir gelinlikle katıldı.
13- Hipotermiye karşı koruma sağlıyor.
Norveç’te sağlık ekipleri tarafından kritik hasta nakli sırasında hipotermiyi önlemek amacıyla balonlu naylon kullanılıyor.
14- Hakkında kitap yazıldı.
1998 yılında balonlu naylonun alternatif kullanım şekillerine dair bir kitap yayınlandı.
15- Takvimlerde gün işaretlemek sıkıcı mı geliyor?
Özel tasarlanmış balonlu naylon takvimleri size eğlenceli bir deneyimle gün sayma fırsatı veriyor.
Geçen her güne ait balonu patlatarak beklemeyi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.