Ürünler paketlenirken balonlu kısım içeri mi gelmeli yoksa dış tarafta mı kalmalı? Bu konuda görüş ayrılıkları mevcuttur. Doğru olan balonlu kısmın korunmak istenen malzeme ile temas etmesi yani içe doğru sarılmasıdır.
Balonlu kısmın içeride kalması ürün için maksimum koruma sağlar.
Büyük balonlu naylon: Mobilya gibi büyük ebatta eşyaları korumak için kullanılır. Ayrıca büyük balonlu naylonlar kutuların içindeki boşlukları rahatça dolduracağı için taşınma esnasında ürünlerin kutuların içinde hareket etmesini önler.
Küçük balonlu naylon: Küçük balonlu naylonlar şok ve çarpmaya karşı daha düşük koruma sağlarlar ancak çiziklere ve yüzeysel hasarlara karşı daha etkin koruma sağlarlar. Genellikle elektronik ve görece daha hassas ürünlerin korunmasında kullanılırlar.
Anti-statik balonlu naylon: Bu tür ürünler boyut fark etmeksizin cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik aletlerin paketlenmesi için tasarlanmıştır. Ürünün özelliği statik yükü ortadan kaldırmasıdır.
Balonlu zarf: Balonlu torba olarak da bilinirler. Cdlerinizi, kitaplarınızı, çerçevelerinizi ve tüm küçük değerli eşyalarınızı korumak için kullanabilirsiniz.
Birçok kişi karma şekilde balonlu naylon kullanmayı tercih eder. Örneğin çizilmeye karşı ürünleri küçük balonlu naylona sardıktan sonra kutunun içinde hareket etmesini önlemek için büyük balonlu naylonla ekstra koruma sağlar. Her kullanım için farklı balonlu naylon seçeneği mevcuttur. Kullanım amacınıza ve eşyalarınıza uygun olanı seçmeniz işlerinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.
Kullanmanız gereken standart bir miktar bulunmuyor ancak ürünleri en az iki kat balonlu naylonla sarmanız en iyisidir. Sardığınız ürünü koyacağınız kutuyu hafifçe sallayarak boşluk kalıp kalmadığını tespit edebilirsiniz. Kalan boşlukları balonlu naylonla doldurarak ürünün taşıma sırasında içeride hareket etmesini engelleyebilirsiniz. Kullanabileceğiniz kadar balonlu naylon kullanmak en üst düzeyde güvenlik sağlayacaktır.